De wereld is ziek

De wereld is ziek. En de wereld maakt mij ziek. Ik heb er nooit tegen gekund en zal er nooit tegen kunnen. Hooggevoellig. Hypersensitief.

Er zijn Indonesische eilanden die massaal hun dochters verhuren aan verkrachtersbendes. In Mexico worden dagelijks massagraven gemaakt.

Ik vind het knap dat mensen zich staande weten te houden in deze wereld vol ellende. Het zal mijn bipolaire stoornis zijn, die maakt dat ik er niet tegen kan. Of gewoon mijn liefde voor deze wereld. De hemel is hier op aarde. Na onze dood gaan we verder als stof. Niet meer en niet minder.

Mijn eigen broer maakte mij ziek. Zijn afgunst. Zijn weerzinwekkendheid tegen het feit dat ik, in tegenstelling tot hem, wel verzet bood tegen mijn ouders. Zoals elke normale puber doet. Mijn eigen broer belde met veilig thuis, omdat ik contact had gezocht met een collega. En tja, zakelijk is nou eenmaal belangrijker dan privé.

Ik begrijp niet zo goed hoe mensen rustig kunnen zappen op de TV. Afwachtend wat voor meuk ze voorgeschoteld krijgen. En er nog van genieten ook. ‘De wereld gaat aan vlijt ten onder’ van Max Dendermonde. Ik denk het niet. Vlijt? Waar dan? Haat en nijd, dat is alles wat ik zie.

We leven in een wereld waarin iedereen onzin accepteert. Zo ben ik momenteel op zoek naar woonruimte. Heb geen recht op urgentie en kan zoeken in de ‘vrije’ sector.

Ik zou niet weten waar te beginnen op te noemen hoe ziek ik deze wereld vind. Maar ja, mijn woord is niets waard, aangezien ik ziek ben. In mijn beleving ben ik ziek gemaakt. Door een wereld die onzin accepteert. Mijn vader vraagt zich nog altijd af waarom ik mij overal zo druk om maak. Nou, heel simpel, als ik het niet doe, doet niemand het. En ik ben nou eenmaal vader van 2 kinderen en ik wil de wereld beter maken. Al is het maar een klein stukje. Ver ben ik niet gekomen. Dus ik staak ook mijn pogingen de wereld te verbeteren. Ik ga eerst maar bij mezelf beginnen. 😉

Beoordeel @Geepstar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *