Over racisme en Marokkanen

De tweet van Thierry Baudet waarin hij aangeeft dat vriendinnen van hem zijn lastig gevallen door Marokkanen heeft veel stof op doen waaien. Was de tweet racistisch? Ik vind van niet.

Wel vind ik het bijzonder kwalijk dat de tweet niet klopte, maar blijkbaar is het voor sommige mensen ondenkbaar dat Marokkanen mensen lastig vallen.

Blijkbaar mag je geen slechte dingen aanhalen van deze bevolkingsgroep, want dan ben je een racist. Maar ik denk nog wel eens terug aan het moment dat ik een Marokkaan aansprak op racisme. In eerste instantie werd hij pislink, maar hield zich in en antwoordde: “Marokkanen zijn de grootste racisten!”

Ik kan mij ook nog herinneren van deze zelfde mijnheer, dat hij mijn vriendin opzocht op haar werk. Wat was het geval? Ik sportte bij hem in de sportschool en er was iets misgegaan met de contributie en mijn vriendin had op zijn facebook pagina een opmerking gepost. Omdat we niet getrouwd zijn had hij de link niet gelegd dat het mijn vriendin is en zocht haar, met een mattie op haar werk op. Als een kickbokskampioen iemand op haar werk opzoekt om even verhaal te halen, dan is dat intimidatie en bedreiging. En gelukkig voor deze Marokkaan ben ik geen racist en heb ik de zaak destijds gesust. Ik had ook anders kunnen doen en mijn vriendin aansporen om aangifte te doen van bedreiging. Niet gedaan.

Ik heb jarenlang in Bos en Lommer gewoond in Amsterdam en nog een tijdje in Osdorp en heb Marokkanen daar op verschillende manieren leren kennen. Met de gasten van de avondwinkel kon ik het prima vinden, maar met de gasten in het park minder. De opgefoktheid van een groot deel van de straathangers heeft mij destijds vies de keel uitgehangen. Mijn vriendin voelde zich regelmatig onveilig door straat intimidatie. Dat werd gedaan door Marokkaanse lui en niemand anders. Maar als je dit benoemt, dan ben je een racist.

Nou, deze racist had een paar jaren daarvoor nog een Marokkaanse vriendin. Het arme meisje was verstoten door haar familie, omdat ze teveel was verwesterd. Heel lang heeft onze relatie overigens niet geduurd, want ik vond dat ze nog veel te weinig was verwesterd. Het verschil in cultuur was onoverbrugbaar in mijn optiek en heb de relatie daarom destijds beëindigd.

Maar als we, de problemen die specifiek lijken voor te komen bij bepaalde bevolkingsgroepen niet kunnen en mogen benoemen, omdat het racisme zou zijn, hoe kunnen we die ellende dan ooit oplossen?

Ik herinner mij nog 1 voorval bij de avondwinkel. Het was zomer en een grote groep Marokkanen van verschillende leeftijden zat buiten voor de avondwinkel op straat. En omdat je in die tijd duidelijk de spanning voelde tussen groepen leek het mij op dat moment (je moet toch verbinden) handig om met die lui in gesprek te gaan. Nou, dat leek niet mogelijk. Toen ik vroeg, waar zit volgens jullie het probleem?

Het probleem was het woord ‘jullie’. Dat was al het probleem. En toen bedacht ik mij hier gaan we nooit uitkomen. Een jongen van de avondwinkel haalde me uit de discussie en zei dat ik mazzel had gehad, want dat ze me anders in elkaar hadden geslagen.

Zij alle Marokkanen slecht? Nee natuurlijk niet. Wel zijn het vaak heethoofden blijkbaar, want wanneer je ze aanspreekt op slecht gedrag, dan kan je de kanker krijgen.

Beoordeel @Geepstar

11 gedachten over “Over racisme en Marokkanen

 1. Hoi Bert, ik zag dat je tweet over dit stukje meteen verwijderd was… sofar Twitter…
  Ik heb de zelfde ervaringen, ook 10 jaar in Bos en lommer gewoond: heel herkenbaar jouw stuk. Ik herinner me dat ik een keer in lijn 14 zat en dat een Marokkaan naast mij zat en zei: ‘jullie Nederlanders slapen allemaal, in 20 jaar zijn wij hier de baas en dan gooien we jullie eruit’ Dit was zo’n 25 jaar geleden en het is me altijd bij gebleven. Hij had natuurlijk gewoon gelijk. En nog steeds slapen we…

   
  1. Een Marokkaan zei een paar jaren geleden, toen ik hem betrapte op racisme: “Marokkanen zijn de grootste racisten!” We staan erbij kijken ernaar hoe ons land naar de tering gaat door linkse idioten en hun massamigratieproject.

    
 2. Can I simply just say what a comfort to discover an individual who genuinely knows what they are discussing on the internet. You definitely realize how to bring an issue to light and make it important. More people should look at this and understand this side of the story. I was surprised that youre not more popular since you surely possess the gift.

   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *