LOCKDOWN

Virologen zeggen het. Specialisten zeggen het. En ook mensen die gewoon hun verstand gebruiken zeggen het. Nederland moet lockdown. Dicht. Sluiten. Totale sociale isolatie.

Nu zie je wat slechte informatievoorziening doet. Het zet mensen op het verkeerde been. Er zijn nu nog steeds mensen die denken dat corona “gewoon een griepje” is. Er zijn nog steeds mensen die denken dat kinderen niet besmet kunnen worden. Er zijn nog steeds mensen die blijkbaar denken dat wegkijken helpt bij een crisis.

Het is eigenlijk kinderlijk eenvoudig. Het virus springt over van mens op mens, die dicht bij elkaar in de buurt zijn. Dus als je niet dicht bij elkaar in de buurt bent, dan kan het niet gebeuren.

Maar sommige mensen zijn nou eenmaal gewend om de wereld mooier te kleuren dan dat hij is. Die zijn gewend om weg te kijken van alle ellende. En die mensen komen nu op de koffie. Die mensen zullen erachter komen dat wegkijken van corona alleen maar een averechts effect heeft.

Het is vrij simpel. Hoe eerder we corona onder controle hebben, hoe eerder we ervan af zijn en hoe beperkter de schade blijft. Daarentegen, hoe langer we wachten, hoe groter de ellende en de consequenties zullen niet te overzien zijn. Naast het feit dat vele mensen hun leven zullen laten, zal de economie totaal ontsporen. Mark Rutte denkt dat we dit klapje wel kunnen opvangen. Mark Rutte zit er, zoals wel vaker, weer goed naast.

Corona is niet iets om weg te lachen. Corona is bittere ernst. Ik zou van iedereen willen vragen, pak je verantwoordelijkheid en zet jezelf en omgeving in sociale isolatie, want dit moet zo snel mogelijk stoppen.

En er zullen mensen zijn die dit lezen en denken, ach man, er zijn 14 doden in Nederland. Tja. Nou. Moeten het er eerst 14.000 zijn voordat we in actie komen? Dit coronavirus is niet iets om reactief mee om te gaan en we zijn al aan de late kant en mogelijk al te laat. Maar beter laat dan nooit.

Beoordeel @Geepstar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *