LOCKDOWN

Virologen zeggen het. Specialisten zeggen het. En ook mensen die gewoon hun verstand gebruiken zeggen het. Nederland moet lockdown. Dicht. Sluiten. Totale sociale isolatie.

Nu zie je wat slechte informatievoorziening doet. Het zet mensen op het verkeerde been. Er zijn nu nog steeds mensen die denken dat corona “gewoon een griepje” is. Er zijn nog steeds mensen die denken dat kinderen niet besmet kunnen worden. Er zijn nog steeds mensen die blijkbaar denken dat wegkijken helpt bij een crisis.

Het is eigenlijk kinderlijk eenvoudig. Het virus springt over van mens op mens, die dicht bij elkaar in de buurt zijn. Dus als je niet dicht bij elkaar in de buurt bent, dan kan het niet gebeuren.

Maar sommige mensen zijn nou eenmaal gewend om de wereld mooier te kleuren dan dat hij is. Die zijn gewend om weg te kijken van alle ellende. En die mensen komen nu op de koffie. Die mensen zullen erachter komen dat wegkijken van corona alleen maar een averechts effect heeft.

Het is vrij simpel. Hoe eerder we corona onder controle hebben, hoe eerder we ervan af zijn en hoe beperkter de schade blijft. Daarentegen, hoe langer we wachten, hoe groter de ellende en de consequenties zullen niet te overzien zijn. Naast het feit dat vele mensen hun leven zullen laten, zal de economie totaal ontsporen. Mark Rutte denkt dat we dit klapje wel kunnen opvangen. Mark Rutte zit er, zoals wel vaker, weer goed naast.

Corona is niet iets om weg te lachen. Corona is bittere ernst. Ik zou van iedereen willen vragen, pak je verantwoordelijkheid en zet jezelf en omgeving in sociale isolatie, want dit moet zo snel mogelijk stoppen.

En er zullen mensen zijn die dit lezen en denken, ach man, er zijn 14 doden in Nederland. Tja. Nou. Moeten het er eerst 14.000 zijn voordat we in actie komen? Dit coronavirus is niet iets om reactief mee om te gaan en we zijn al aan de late kant en mogelijk al te laat. Maar beter laat dan nooit.

Beoordeel @Geepstar

De deuger

Wat moet dat heerlijk zijn, om dagelijks te kunnen baden in morele verwaandheid. Jezelf beter kunnen maken, door op een ander af te geven. Dat het een pure vorm van narcisme is kan de deuger niet zien, maar dat hoort nou eenmaal bij narcisten. En dus bij deugers. Geen zelfreflectie. Slechts morele arrogantie, waarbij zijn of haar mening de waarheid is.

Het grootste probleem met deze psychische aandoening lijkt nog wel te zijn dat het, net als corona, besmettelijk is. Want als je een beetje een meeloper bent, dan hoor je toch liever bij het vak van de deugers, dan bij de andere mensen. Lekker inhoudsloos op andere mensen kunnen afgeven is de norm. En kijk uit, want laat je je in met de verkeerde personen of heb je een verkeerde mening, dan word je direct afgestraft door het deugkamp.

De deuger wil bepalen. Daarmee lijkt de deuger niets anders dan een diehard communist. Waarin de ijzeren wil regeert. Niets democratie. Iedereen moet voldoen aan de normen en waarden van links. Dat deze niet vaak consequent worden toegepast, dat deert ze niet. Zo draaikont de deuger zich door het leven. Het ene moment mag je niet zwart zeggen, maar wit is geen probleem. Zal wel white privilege zijn.

Inmiddels weet ik niet of ik deugers nou moet haten, of er gewoonweg medelijden mee moet hebben, aangezien ze zo nu en dan ook wel aandoenlijk zijn in hun gestumper. Neem bijvoorbeeld de vele naakte extreemlinkse feministes, die al naakt lopend, met overwegend platte hangende tieten want dat vega dieet eist hier en daar zijn tol, een vuist makend tegen seksisme.

Het allergrootste probleem is dat de deuger een gebrek aan verstand heeft. Een gebrek aan het bevatten van oorzaak en gevolg. De deuger is blind voor alle ellende die links beleid met zich meebrengt, sterker nog, de deuger geeft rechts de schuld van alles. En om dat te bevestigen heeft de deuger ook nog eens een enorm vertekend beeld van links en rechts.

Kortom. Wees geen deuger. Wees gewoon jezelf. En trap niet in onzin.

Beoordeel @Geepstar