Life sucks and then you die…

Eens in de zoveel tijd kom ik op het punt waarop ik het leven stom vind. Niet dat ik depressief ben, maar dan is er weer zoveel oneerlijke ellende voorbij gekomen dat ik het even niet meer trek. Dat ik me afvraag hoe het toch kan zijn, dat er mensen zijn die in god geloven.

De neef van mijn vriendin heeft eindstadium longkanker. 2 jaar geleden kreeg hij de diagnose. Het werd al snel duidelijk, er was geen redden meer aan. Martijn, zo heet hij, is 3 jaar ouder dan ik ben, zijn vrouw is van mijn leeftijd en hun kinderen hebben dezelfde leeftijd als onze kinderen. 5 en 7 jaar jong.

En het is bijna zover. Het gaat slecht met Martijn. Heel slecht. Saturatie van 60% en heel veel pijn. Ze zijn gestopt met de chemo’s en Martijn is opgegeven. Zoals hij het zelf zei in de groepsapp: “Ik ben geupgraded naar terminaal.”

Martijn heeft nooit gerookt, dat doet zijn moeder wel. Als een ketter. Net als 1 van zijn broers. Rookte ook als ketter, maar is gestopt door Martijn zijn longkanker. Martijn is altijd sportief geweest, maar heeft een erfelijke vorm van ongeneeslijke agressievelongkanker. Tja. De immunotherapie sloeg niet goed aan, maar hij heeft het toch nog 2 jaren weten te rekken, na de diagnose.

Hij werkte in de zorg, ambubroeder. Martijn is altijd vrolijk, gewoon simpelweg een goeie gast. Maakt zich niet te druk en geniet van het leven en staat altijd voor een ander klaar.

Zelf heb ik jaren shit achter de rug. Hoewel de shit voorgoed voorbij is, heeft de shit diepe sporen in mijn leven achter gelaten. Maar ach, ik ben er nog. Ik heb weer perspectief. Martijn niet. Nou ja, dat heeft hij wel, maar dat is niet erg rooskleurig. Verre van.

En ik probeer mij voor te stellen hoe het voor hem is en realiseer me dat ik dit ‘gelukkig’ niet kan weten of voelen. En we weten dat binnenkort het bericht komt dat het gebeurd is. Dan komt een einde aan een lange lijdensweg, maar breekt voor zijn vrouw een moeilijke tijd aan. Juf, 2 kinderen, weduwe, 46 jaar.

Zucht. Martijn man. Je hebt dit niet verdiend. Jij zeker niet. Kutleven.

Beoordeel @Geepstar

Nederland is extreem links.

Ik stoor mij al jaren aan het feit dat Nederland een door en door links land is. Slinks is. Want links activisme zit in onze hele maatschappij verankerd. De leraren op scholen zijn veelal links, de media is uiteraard ontzettend links, maar ook bijvoorbeeld een organisatie als de AIVD is extreem links en dat baart me zorgen.

Waarom is de AIVD extreem links? Vrij simpel. Ze hanteren voor links extremisme een andere definitie dan voor rechts extremisme. Meten met 2 maten dus en dat vind ik voor een overheidsinstantie als de AIVD extreem. Uiteraard zal de linkse media er niet over vallen dat er met andere maten wordt gemeten, want het is bij linkse mensen altijd zo: 2 handen op 1 buik. Dus kan de AIVD zonder tegenwind met 2 maten meten. Een zeer kwalijke en gevaarlijke zaak.

In de publicatie: “Links activisme en extremisme, divers en diffuus, wisselvallig en wispelturig'” van 2-9-2013 schrijft de AIVD het volgende:

“De AIVD hecht eraan om een scherp onderscheid te maken tussen enerzijds activisten, die in hun acties – hoe hinderlijk die ook kunnen zijn – binnen de grenzen van de wet blijven, en anderzijds extremisten. Er is sprake van extremisme wanneer het uiterste wordt nagestreefd of aanvaardbaar wordt geacht en daarbij de kaders van de democratische rechtsorde worden over schreden. Beperkingen die de wet en of de democratische rechtsorde opleggen worden als niet-bindend beschouwd en bewust
gepasseerd.”

Kortom iedereen die zich aan de wet houdt is activist en de extremisten lappen de wetten en regels aan hun laars. Echter hanteert de AIVD op hun website voor extreem rechts een hele andere definitie, namelijk:

“De AIVD spreekt van rechts-extremisme als aan definitie van extremisme wordt voldaan en daarbij een of meer van de volgende denkbeelden centraal staan:

  • vreemdelingenhaat
  • haat jegens vreemde (cultuur)elementen
  • ultranationalisme”

Niets over het aan de wet houden of niet, nee, een naar de mening van de AIVD verkeerd denkbeeld, is al voldoende om in het extreem rechtse hokje te worden geplaatst. Simpel gezegd, iedereen die islam kritisch is of vaderlandslievend, is extreem rechts.

DAT IS METEN MET 2 MATEN VAN DE BOVENSTE PLANK! En een uiterst kwalijke zaak. Zo is het natuurlijk een oneerlijke wedstrijd, want ook de linkse rechters knijpen bij het overtreden vd wet door extreem links nog wel eens een oogje dicht, maar kijk uit dat jij je niet kritisch over de islam uit, want dan ben je in dit land vogelvrij. Dat blijkt wel uit het feit dat Geert Wilders nu al 16 jaren in gevangenschap moet leven vanwege zijn kritiek op de islam. De dagelijkse bedreigingen aan zijn adres vormen zelden de basis voor veroordelingen van mensen. Dus mijn conclusie is dan ook, dat dit land het accepteert. Waarom? Omdat dit land overwegend extreem links is. En dan hanteer ik de volgende definitie voor extreem links. Iedereen die de achterlijke definitie van de AIVD aanhangt is extreem links. Heel nederland dus. Wat een kut land.

Beoordeel @Geepstar